Jour för Jouren

Hur tar jag, som alltid tar hand om andra, hand om mig själv?

En kreativ time-out för socialsekreterare, hälso-sjukvårdspersonal och andra yrkesgrupper som utsätts för hög arbetsbelastning och stress i sitt dagliga arbete. Även lämplig för anhöriga.

Jour för Jouren – halvdagskurs
obs- inga kurser just nu pga covid 19!

 

 

(in Swedish or English)

 

Är en workshop som tillhandahåller en kreativ time-out och möjlighet till egenvårdstid för socialsekreterare, anhöriga och andra omhändertagande yrkesgrupper eller privata individer.

 

Kursen är lämplig för exv. socialsekreterare, lärare, mentorer, kuratorer, studievägledare, vårdpersonal, eller anhöriga vars arbete/vardag upptas av ofta tunga, omhändertagande och hänsynstagande, vårdande aktiviter och hög arbetsbelastning, och för de som upplever sekundär-stress syndrom. För dessa roller krävs mycket hög grad av centrering, styrka, energi, balans och trygghet och även om dessa personalgrupper består av starka individer, så tar högt tempo och svåra arbetsförhållanden ofta ut sin rätt. Även den starkaste kan känna sig sliten och stressad, men på grund av ansvarskänslan, pressar en på, för att verksamheten ska kunna fungera någorlunda. Detta sker dock alltsomoftast på bekostnad av den egna hälsan. Andra och annat får hela tiden komma före den egna mentala, emotionella och fysiska hälsan.

Denna workshop syftar till att sätta fokus på det egna måendet och vad individen behöver för att öka sitt eget inre lugn och balans. Dessa timmar ägnas åt att ta hand om de egna drömmarna och behov istället för andras genom en kreativ, mindful övning. Att helt enkelt påminnas om att jag själv måste må bra först, kan i sig vara en viktig insikt. Vad behöver jag för att känna mig lugn och balanserad?

 

Med den frågan på bordet, så  gör vi med hjälp av Intentional Creativity-metoden en egen “ta-hand-om-mig-själv-plan”  i ord, bild och färg, med valfria inslag av  aromaessenser, och glitter. Inga förkunskaper krävs. Detta är ingen “pysseleftermiddag” utan en dykning in i självinsikternas land med hjälp av kreativa verktyg som aktiverar delar av hjärnan som vi behöver för att perspektivera vår vardag och få ett ärligt svar på frågan: Vad behöver jag nu?

 

(Denna workshop kan kombineras med en annan halv-dags workshop exv. “Skrynkla en skissbok” som görs först eller vid ett annat tillfälle.  Det är en rolig och annorlunda process där vi gör en dagbok/anteckningsbok för något vi vill arbeta med eller bearbeta – ett tema, ett uppdrag, ett problem, ett särskilt mål – stort eller litet. En bok som sedan fångar upp och kan samla information om det vi vill bearbeta/jobba mot. Se workshops: “Skrynkla en skissbok“.)

 

Vi inleder och avslutar med Red Thread Café/Circle. Mer om sådana finns att läsa här på sidan.

 

Allt material, akrylfärg, penslar, papper, skissbok, pennor och fika ingår. Choklad och glitter finns att tillgå för alla 🙂

 

Pris: 970:-/person. Platserna är begränsade till 10 personer på Gefion Art & Guest House.

 

Större grupper än 10: kontakta mig för gruppris- och idéförslag för arrangemang i era egna lokaler

 

OBS: Frivilligorganisationer helt utan budget kan kontakta mig för PRO-BONO workshops. Jag kan ge 1-2 sådana om året. Ni står för materialkostnad och lokal och jag bjuder på undervisning och handledning. Om ni finns väldigt långt bort, så tar jag tacksamt emot reseersättning :)!